Toegangscontrole digitaal

U opent de auto met een druk op de knop, rijdt met een kaart uit de parkeergarage, misschien bent u ook al eens het zwembad ingegaan met een chip in plaats van een sleutel aan uw pols... Al deze voorbeelden laten zien: veel gebieden functioneren inmiddels als vanzelfsprekend digitaal. Waarom zou u dus ook niet profiteren van de digitale voordelen bij de toegangscontrole?

Daarbij is toegangscontrole een heel breed begrip. Ook wanneer de toegangscontrole vooral in samenhang met een sluitsysteem moet worden gezien, ontstaan er digitaal verdere mogelijkheden. Terwijl het mechanisch als het ware 'eendimensionaal' functioneert en gewoon betekent dat een bepaalde sleutel in een (of meerdere) specifieke deuren past, kunnen digitaal bijv. ook slagbomen en rolluiken in de toegangscontrole worden opgenomen.

 

Toegangscontrole digitaal – de voordelen

Wanneer u de toegangscontrole digitaal regelt, behoren sleutels in nauwere zin tot het verleden. In plaats daarvan heeft u voor de toegangscontrole een digitaal sluitmedium, zoals een transponder of een SmartCard, waarin uw toegangsrechten zijn opgeslagen. Dat we van 'toegangsrechten' als meervoud spreken, is geen toeval, maar opzet want dit maakt meteen nog een voordeel duidelijk: waar bij analoge sleutels vaak een grote sleutelbos nodig is, kunnen de toegangsrechten digitaal allemaal op één medium worden bewaard. Een groot voordeel voor u bij de toegangscontrole!

Ook in het ongunstige geval van verlies van een sluitmedium bent u beter af met de digitale toegangscontrole. Want mocht een medium verloren gaan, dan kan dit eenvoudig in de software geblokkeerd worden. De toegangscontrole is dus binnen de kortste keren weer veilig. Daardoor hoeft u geen sloten meer te vervangen, nieuwe sleutels uit te delen en bespaart u veel kosten.

 

Digitaal, flexibel en individueel

Dat een sluitmedium meer dan één toegangsautorisatie kan opslaan, betekent ook: de toegangscontrole kan in digitale vorm gepersonaliseerd worden. In een bedrijf kan daardoor bijvoorbeeld elke medewerker precies op hem of haar toegesneden toegangsrechten krijgen. Kantoormedewerkers kunnen daardoor door de hoofdingang, in hun kantoor en in evt. aanwezige gemeenschappelijke of materiaalruimten, gevoelige ruimten zoals de serverruimte zijn voorbehouden aan IT en ook externe medewerkers kunnen toegangsrechten krijgen, zoals bijv. toegang van leveranciers tot het magazijn.

De digitale toegangscontrole regelen betekent ook flexibel kunnen reageren. Toegangsrechten kunnen op zeer korte termijn worden verstrekt, ze kunnen worden uitgebreid (bijvoorbeeld wanneer eens een vervanger voor een collega op vakantie nodig is), maar ze kunnen ook snel weer worden ingetrokken. Alles met slechts een paar muisklikken, zonder dat vervanging van het eigenlijke sluitmedium nodig is.

 

 

 

Digitale Zutrittskontrolle an einem Bahnhof

Enter HTML here

Veiligheid staat voorop

Zoals we eerder al beschreven, is een digitale toegangscontrole veiliger doordat verloren sluitmedia snel kunnen worden geblokkeerd en er geen gevaar meer van uitgaat. Dit is echter slechts een van de veiligheidstechnische voordelen bij een digitaal sluitsysteem. De toegangscontrole biedt tijdens het lopende bedrijf ook het voordeel dat DoorMonitoring in realtime mogelijk is. Bij 'verdachte gebeurtenissen' kan rechtstreeks per e-mail of SMS gemeld worden dat er iets niet in orde is. Dit kunnen ongeautoriseerde toegangspogingen zijn, maar ook ongebruikelijk lang openstaande deuren.

 

Bij interesse

Interesse om de toegangscontrole in de toekomst digitaal op te lossen? Wij helpen u graag verder. Neem gewoon contact met ons op en wij vinden de juiste oplossing voor uw veiligheidsbehoeften.

 

Bel me alsjeblieft: