Unterföhring, 08.01.2020

Update MobileKey: nog gemakkelijker te bedienen

Het gebruik en de bediening van het elektronische sluitsysteem MobileKey van SimonsVoss voor gebouwen met maximaal 20 deuren worden in de toekomst nog eenvoudiger. De specialist voor digitale sluittechniek uit Unterföhring bij München heeft de gebruikersinterface en de navigatie geoptimaliseerd en extra kenmerken geconfigureerd.

Kenmerken voor de update is de nu in kleur geaccentueerde bovenste menubalk, waar zich ook het nieuwe zoekveld bevindt. Hiermee kunnen alle beschikbare componenten en transponders in de matrix gevonden worden. Verticaal aan de rechterkant zijn zes snelkeuzeknoppen aangebracht, waarmee functies direct aangeklikt, resp. geactiveerd kunnen worden. Dit betreft onder meer de module Key4Friends en dus het aanmaken van tijdelijke toegangsrechten (bijv. voor externe diensten, leveranciers of gasten), evenals de verzending ervan per e-mail. Met de laatste update wordt een Key4Friends niet meer aangemaakt voor een gedefinieerd sluitelement, maar voor een gebruiker. Hierbij kan een willekeurig aantal sluitelementen in het netwerk gekozen worden. De Key4Friends worden net als andere sleutels voortaan alleen nog in het componentenoverzicht aangemaakt en beheerd. Er hoeven geen sleutels meer bij een afzonderlijk sluitelement aangemaakt te worden.

 

Nieuwe rangschikking: “Regels beheren”

Het Event Management verzend automatische berichten naar de MobileKeyapp of aan email-adressen. In het systeem gedefinieerde “Events” kunnen openingen of sluitingen van de deur zijn, die door de DoorMonitoring-cilinder worden gegenereerd, maar ook bijv. batterijalarmen of systeemberichten

Het Event Management en de te definiëren regels zijn nu direct te vinden bij de gebeurtenissen (events) waar tot dusver alleen de gegenereerde meldingen werden weergegeven. In de menubalk is hiervoor de knop “Regels beheren” te vinden.

 

Versnelde online-openingen

Openingsprotocollen die via het netwerk (online) worden geactiveerd (afstandsbediening via internet-app of app, Key4Friends, online PinCodetoetsenbord), worden in de toekomst voorbereid in het systeem, zodat alleen nog het eigenlijke commando voor de openingen hoeft te worden gezonden. De openingen op afstand worden daardoor sneller geactiveerd (tip: daarnaast ook nog de optie “Snellere openingen” bij de sluitelementen activeren). Als aanvullende uitbreiding is het dan ook mogelijk om het overzicht voor de protocollering van passages of de openingen als PDF te genereren. Voor een makkelijke bediening en betere leesbaarheid bij slechte lichtomstandigheden kunt u optioneel een Light Scheme (witmodus) selecteren.

De kosteloze en automatische update is vanaf midden januari beschikbaar. Zoals gebruikelijk worden alle geregistreerde gebruikers vooraf per e-mail op de hoogte gesteld

 

SimonsVoss Technologies GmbH met het hoofdkantoor in Unterföhring bij München en een productie- en logistiek centrum in Osterfeld in Sachsen-Anhalt, behoort sinds september 2015 tot Allegion™ en is daarmee onderdeel van een mondiaal opererend netwerk. Sinds de marktintroductie in 1998 van haar digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 heeft de onderneming de voorheen voornamelijk mechanisch georiënteerde markt van de sluittechniek technologisch vernieuwd. Inmiddels wordt ze beschouwd als een technologisch voorloper in Europa op het gebied van elektronische sluit- en toegangscontrolesystemen met batterijvoeding. Meer informatie: www.simons-voss.com

 

Over Allegion™

Allegion (NYSE: ALLE) is een wereldwijd pionier op het gebied van toegangscontrole met toonaangevende merken zoals CISA®, Interflex®, LCN®, Schlage®, SimonsVoss® en Von Duprin®. Met de focus op beveiliging rond deuren en toegang levert Allegion een breed scala aan oplossingen voor mensen en goederen in particuliere huishoudens, bedrijven, scholen en andere instellingen. Allegion realiseerde in 2018 een omzet van 2,7 miljard Amerikaanse dollar en is vertegenwoordigd in bijna 130 landen.

Perscontact

Gabriele Brendel
Marketing & PR Communication Team

SimonsVoss Technologies GmbH
Feringastraße 4
85774 Unterföhring, Deutschland
marketing-simonsvoss@allegion.com