Unterföhring, 05.03.2020

Nieuwe variant bij de SmartHandle AX

SimonsVoss Technologies GmbH (Unterföhring) breidt het assortiment uit voor het elektronische beslag van binnendeuren SmartHandle AX. Bij de nieuwe variant kunnen deuren aan beide zijden worden voorzien van de SmartHandle AX – A0 (staand).

Mogelijke toepassingen voor deze innovatie zijn deuren naar andere afdelingen van een gebouw of deuren tussen twee huurders op dezelfde verdieping. De tweezijdige SmartHandle AX kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor medische inrichtingen waarbij de in- en uitgang via bepaalde deuren moet worden bewaakt. De twee SmartHandle AX belagen zijn niet met elkaar verbonden en worden zelf-verzorgend bediend. Deuren die aan één kant zijn voorzien van dit elektronische binnenbeslag kunnen probleemloos worden uitgebreid. Hiervoor hoeft alleen de rozettengarnituur aan de andere kant te worden vervangen.

Technologisch kernpunt van de SmartHandle AX is net als bij de gewone uitvoering het Secure Element. Deze bewaart toegangsprotocollen en codeert de veiligheidsrelevante gegevens, zoals het wachtwoord van het sluitsysteem. De SmartHandle AX wordt bediend met de passieve identificatiemedia SmartCards of SmartTags. De nieuwe beslagvariant biedt verder alle voordelen die u al kent van SmartHandle AX, zoals:

  • mogelijkheid tot integratie in het radiografisch netwerk WaveNet van SimonsVoss
  • batterijcapaciteit 200.000 activeringen / 10 jaar stand-by functie
  • activeren van een sabotagecontact bij het verwijderen van de afdekking

Dankzij de modulaire constructie kan de tweezijdige SmartHandle AX flexibel worden aangepast aan de deurdikte, de afstandsmaat en de vierkantstift van elke relevante deurconfiguratie. SimonsVoss biedt een aantrekkelijke collectie eigen deurkrukken en diverse oppervlakken in zilverkleur/wit, zilverkleur/zwart en messing/wit. Het beslag voor binnendeuren is vanwege zijn modulaire opbouw aan beide zijden van de deur te combineren met gangbare deurkrukken van andere bekende merken.

 

SimonsVoss Technologies GmbH met het hoofdkantoor in Unterföhring bij München en een productie- en logistiek centrum in Osterfeld in Sachsen-Anhalt, behoort sinds september 2015 tot Allegion™ en is daarmee onderdeel van een mondiaal opererend netwerk. Sinds de marktintroductie in 1998 van haar digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 heeft de onderneming de voorheen voornamelijk mechanisch georiënteerde markt van de sluittechniek technologisch vernieuwd. Inmiddels wordt ze beschouwd als een technologisch voorloper in Europa op het gebied van elektronische sluit- en toegangscontrolesystemen met batterijvoeding. Meer informatie: www.simons-voss.com

 

Over Allegion™

Allegion (NYSE: ALLE) is een wereldwijd pionier op het gebied van toegangscontrole met toonaangevende merken zoals CISA®, Interflex®, LCN®, Schlage®, SimonsVoss® en Von Duprin®. Met de focus op beveiliging rond deuren en toegang levert Allegion een breed scala aan oplossingen voor mensen en goederen in particuliere huishoudens, bedrijven, scholen en andere instellingen. Allegion realiseerde in 2018 een omzet van 2,7 miljard Amerikaanse dollar en is vertegenwoordigd in bijna 130 landen.

Perscontact

Gabriele Brendel
Marketing & PR Communication Team

SimonsVoss Technologies GmbH
Feringastraße 4
85774 Unterföhring, Deutschland
marketing-simonsvoss@allegion.com