Unterföhring, 14.10.2020

MobileKey – het digitale successysteem voor timmerlieden

MobileKey is een elektronisch sluitsysteem van SimonsVoss Technologies GmbH voor kleine gebouwen – van eengezinswoningen tot bedrijven. Met MobileKey kunnen timmerlieden moeiteloos overstappen op de digitale sluittechniek bij toegangsdeuren.

Op sommige gebieden van het traditionele timmerwerk is men nog terughoudend ten opzichte van digitale sluittechniek. SimonsVoss zet hier meer dan 20 jaar marktervaring en ontelbare tevreden professionele partners en eindklanten tegenover.

MobileKey vervangt de mechanische sleutel door een digitale transponder, een PinCode-toetsenbord of uw smartphone. In plaats van een mechanische cilinder monteren timmerlieden voortaan een digitaal exemplaar in het deurslot. Deze vervanging is “kinderlijk eenvoudig”. Zonder bedrading en zonder boren. Deur, slot en cilinder houden hetzelfde uiterlijk. Met behulp van een kosteloze internet-app kan de klant het systeem zelf configureren. Dat is de eenvoudigste stap in de wereld van het Smart Home.

 

Past in iedere huisdeur

Ludger Voss, oprichter van SimonsVoss, gebruikt MobileKey in de voordeur van zijn eengezinswoning: "Dit is zogezegd de kleinst mogelijke optie, bestaand uit een elektronische cilinder, sluitmedia en het PinCode-toetsenbord, dat bij mij op het bij de voordeur horende glaselement werd gemonteerd. Door de standaard afmetingen die gelden voor iedere gewone huisdeur, kan de MobileKey-cilinder in de kortste tijd in het slot worden aangebracht. De systeemcapaciteit maakt het mogelijk om er maximaal 20 deuren mee uit terusten en 100 gebruikers op te nemen. Daardoor zijn bijvoorbeeld ook kleinere bedrijfseenheden optimaal geschikt voor gebruik met MobileKey.

Het systeem wordt met de kosteloze internet-app geïnstalleerd en beheerd. De app is bedienbaar op elk apparaat met een internetaansluiting, zoals pc's, tablets, Mac-computers of smartphones. De gebruiker bepaalt met maar een paar muisklikken wie over bepaalde toegangsrechten beschikt. Daarbij is ondersteuning mogelijk door timmerlieden of door de bevoegde SimonsVoss-vakhandelspartner. De programmering is heel eenvoudig en kan op elk gewenst moment worden aangepast.

 

Maximaal tien jaar batterijcapaciteit

Ludger Voss geeft toelichting bij de technische details: "Uitgangspunt is de vrij draaiende digitale dubbele-knopcilinder – MobileKey is standaard geschikt voor gebruik binnen en buiten. Hij is voorzien van de functie 'Toegangscontrole' voor tijdschema's en het protocolleren van passages. Met de geïntegreerde knoopcellen kunnen maximaal 300.000 activeringen – dus max. 10 jaar gebruiksduur – gerealiseerd worden. Als identificatiemedium gebruik ik bij mij in het nieuwe huis het Pincode-toetsenbord. Deze wordt draadloos gemonteerd – ook op glas. Om het te openen, voer ik een zelf gekozen code in, die 4 tot 8 tekens moet bevatten. Desgewenst kan ik die code op elk gewenst moment veranderen. We gebruiken bovendien transponders, waarmee de deur draadloos te bedienen is met één druk op de knop."

 

Extra functies voor meer klantvoordeel

Een belangrijk argument waarmee timmerlieden bij huiseigenaren kunnen scoren: wanneer iemand uit de familie zijn transponder heeft verloren, kan die heel eenvoudig in het systeem geblokkeerd worden. Daarna activeer je gewoon een andere. Op die manier is de deur weer beveiligd en hoeft het slot niet meer vervangen te worden en hoef je geen nieuwe sleutels meer aan te schaffen. Het beheer van het MobileKey-systeem functioneert met elk apparaat met een aansluiting op het internet vanaf elke locatie ter wereld. "Vanuit de strandstoel op vakantie kunt u als het ware toegangsrechten verstrekken of intrekken en de status van de deur via het systeem opvragen," legt Ludger Voss uit.

Recentelijk werd MobileKey aangevuld met andere functies die voor nog meer gebruikersvoordelen zorgen:

  • MobileKey kan optioneel met de zogenaamde DoorMonitoring worden opgewaardeerd. In de elektronische cilinder geïntegreerde sensoren bewaken hierbij de deurstatus en registreren elke wijziging. Open, gesloten, nachtschoot compleet in- of uitgeschoven, enkel of dubbel afgesloten, te lang geopend: de belangrijkste informatie wordt onmiddellijk doorgegeven en geprotocolleerd.
  • Bijzonder praktisch is Key4Friends – een online module waarmee tijdelijke toegangsrechten, bijv. voor externe dienstverleners, leveranciers of gasten, per e-mail worden verzonden. Key4Friends is maximaal 6 maanden geldig en kan zo vaak u maar wenst worden verlengd.
  • De allerlaatste innovatie is de integratie van het nieuwe PinCode-toetsenbord ONLINE voor MobileKey. Daardoor kan het toetsenbord met netwerkintegratie niet alleen via het netwerk worden geprogrammeerd, maar kunnen de pincodes ook online worden gewijzigd en beheerd. Net als bij transponders kan ook bij de pincodes een tijdschema worden opgeslagen. Door het invoeren van de juiste pincode wordt een opening op afstand van een specifiek sluitelement in een netwerk geactiveerd.

 

SimonsVoss Technologies GmbH met het hoofdkantoor in Unterföhring bij München en een productie- en logistiek centrum in Osterfeld in Sachsen-Anhalt, behoort sinds september 2015 tot Allegion™ en is daarmee onderdeel van een mondiaal opererend netwerk. Sinds de marktintroductie in 1998 van haar digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 heeft de onderneming de voorheen voornamelijk mechanisch georiënteerde markt van de sluittechniek technologisch vernieuwd. Inmiddels wordt ze beschouwd als een technologisch voorloper in Europa op het gebied van elektronische sluit- en toegangscontrolesystemen met batterijvoeding.

 

Over Allegion™

Allegion (NYSE: ALLE) is een wereldwijd pionier op het gebied van toegangscontrole met toonaangevende merken zoals CISA®, Interflex®, LCN®, Schlage®, SimonsVoss® en Von Duprin®. Met de focus op beveiliging rond deuren en toegang levert Allegion een breed scala aan oplossingen voor mensen en goederen in particuliere huishoudens, bedrijven, scholen en andere instellingen. Allegion realiseerde in 2018 een omzet van 2,7 miljard Amerikaanse dollar en is vertegenwoordigd in bijna 130 landen. www.allegion.com

 

Perscontact

Gabriele Brendel
Marketing & PR Communication Team

SimonsVoss Technologies GmbH
Feringastraße 4
85774 Unterföhring, Deutschland
marketing-simonsvoss@allegion.com