Enter Headline

Unterföhring, 15.10.2019

Hoogwaardig bouwen betekent comfort en veiligheid met elkaar combineren!

Wie dat zegt, kan het weten – hij is directeur van SimonsVoss Technologies GmbH (Unterföhring) en bevindt zich als opdrachtgever voor de bouw van zijn nieuwe residentie in de buurt van München kort voor de finish: Ludger Voss. Als oprichter en technische inspiratiebron heeft hij de digitale sluittechniek sinds het eind van de jaren 90 toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. SimonsVoss is tegenwoordig een marktleider voor dergelijke systemen in Duitsland. Elektronische sluittechniek is een even zinvolle als praktische aanvulling voor huiseigenaren die op het gebied van comfort verder denken dan alleen rolluiken en markiezen of de verwarming. Dat lichten Ludger Voss en Bernhard Sommer, eveneens directielid van SimonsVoss, hierna toe aan de hand van het systeem “MobileKey”.

 

Wat is uw filosofie – uw drijfveer?

Ludger Voss: Al 20 jaar geleden hebben wij met een revolutionair idee het pad geëffend voor de digitale sluittechniek. Ook nu nog streven we dagelijks naar nieuwe ideeën en ontwikkelen ons aanbod continu verder. We zetten ons met grote inzet in voor onze klanten, medewerkers en partners. En voor technologie, waarmee wij onze visie van een wereld zonder sleutels willen waarmaken.

 

Wat betekent dat – “een wereld zonder sleutels”?

Ludger Voss: Dat mag u letterlijk opvatten. De producten van SimonsVoss maken mechanische sluitsystemen overbodig. Wanneer ik dat sterk vereenvoudigd mag uitleggen, dan komt dit proces overeen met de ontwikkeling van de zonwering op het terras – steeds minder bewoners gebruiken nog een mechanische slinger voor hun markies, de meesten regelen dit met een afstandbediening.

Bernhard Sommer: Uit het perspectief van de klant is dat allemaal een kwestie van de integratie van comfort en veiligheid. Hoogwaardige woningen en eigen huizen hebben een professioneel, snel en eenvoudig digitaal sluitconcept nodig. We staan in dit segment kort voor een marktuitbreiding in richting Smart Home – en een digitale dubbele-knopcilinder van SimonsVoss is probleemloos ook als uitbreiding achteraf toepasbaar.

 

Er bestaan echter ook bouwers die dat anders zien en die een zekere scepsis ten aanzien van deze trend hebben. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor een volledig Smart Home concept…

Ludger Voss: Dat klopt. Voor ons segment moeten we hiervoor eerst nauwkeurig de behoefte in kaart brengen en het beschikbare budget goed in het oog houden. Ook voor zulke vereisten hebben wij een uitstekende oplossing.

Bernhard Sommer: Precies – MobileKey. Dit systeem vervangt de mechanische sleutel door een digitale transponder, een PinCode-toetsenbord of smartphone. In plaats van een mechanische cilinder wordt er een digitaal exemplaar in het deurslot gemonteerd. Deze vervanging is “kinderlijk eenvoudig”. Zonder bedrading en zonder boren. Deur, slot en cilinder houden hetzelfde uiterlijk. Met behulp van een kosteloze internet-app kan de klant het systeem zelf configureren. Dat is de eenvoudigste stap in de wereld van het Smart Home.

 

Dat klinkt ook erg gemakkelijk.

Ludger Voss: Is het ook. Je kunt er maximaal 20 deuren mee voorzien en 100 gebruikers opnemen. Een beetje kleinschaliger kan echter ook. Ik heb MobileKey net bij mij in de nieuwe voordeur ingebouwd. Dat is zogezegd de kleinst mogelijke optie, bestaand uit een elektronische cilinder, sluitmedia en het PinCode-toetsenbord, dat bij mij op het glaselement werd gemonteerd dat bij de voordeur hoort. Door de standaard afmetingen die gelden voor iedere gewone huisdeur, kan de MobileKey-cilinder in de kortste tijd in het slot worden aangebracht.

Bernhard Sommer: MobileKey wordt met de kosteloze internet-app geïnstalleerd en beheerd. De app is bedienbaar op elk apparaat met een internetaansluiting, zoals pc's, tablets, Mac-computers of smartphones. U bepaalt als gebruiker met maar een paar muisklikken wie over bepaalde toegangsrechten beschikt. Echt heel eenvoudig en altijd aanpasbaar.

 

Wat gebeurt er als iemand het systeem niet zelf wil monteren?

Bernhard Sommer: Wij werken bij SimonsVoss intensief samen met de vakhandel. Onze partners zijn optimaal getraind in alle systemen. Als consument kan de montage en instelling van MobileKey dus gewoon in opdracht worden gegeven.

 

Kunt u iets zeggen over de componenten van MobileKey?

Ludger Voss: Uitgangspunt is de vrij draaiende digitale dubbele-knopcilinder – MobileKey is standaard geschikt voor gebruik binnen en buiten. Hij is voorzien van de functie 'Toegangscontrole' voor tijdschema's en het protocolleren van passages. Met de geïntegreerde knoopcellen kunnen maximaal 300.000 activeringen – dus max. 10 jaar gebruiksduur – gerealiseerd worden. Als identificatiemedium gebruik ik bij mij in het nieuwe huis het Pincodetoetsenbord. Deze wordt draadloos gemonteerd – ook op glas. Om het te openen, voer ik een zelf gekozen code in, die 4 tot 8 tekens moet bevatten. Desgewenst kan ik die code op elk gewenst moment veranderen. We gebruiken bovendien transponders, waarmee de deur draadloos te bedienen is met één druk op de knop.

Bernhard Sommer: Dat is een verder bewijs van de enorme voordelen van digitale sluittechniek: wanneer iemand uit de familie zijn transponder heeft verloren, kan die heel eenvoudig geblokkeerd worden. Daarna activeer je gewoon een andere. Op die manier is de deur weer beveiligd en hoeft het slot niet meer vervangen te worden. Het beheer van het MobileKey-systeem functioneert met elk apparaat met een aansluiting op het internet vanaf elke locatie ter wereld. Vanuit de strandstoel op vakantie kunt u als het ware toegangsrechten verstrekken of intrekken en de status van de deur via het systeem opvragen.

 

Is dat dan een extra optie?

Ludger Voss: Ja. Optioneel kan MobileKey namelijk worden opgewaardeerd met de zogenoemde DoorMonitoring. In de elektronische cilinder geïntegreerde sensoren bewaken hierbij de deurstatus en registreren elke wijziging. Open, gesloten, nachtschoot compleet in- of uitgeschoven, enkel of dubbel afgesloten, te lang geopend: de belangrijkste informatie wordt onmiddellijk doorgegeven en geprotocolleerd.

Bernhard Sommer: Onze laatste innovatie is Key4Friends – een online module waarmee tijdelijke toegangsrechten, bijv. voor externe dienstverleners, leveranciers of gasten, per e-mail worden verzonden. Key4Friends is maximaal 6 maanden geldig en kan zo vaak u maar wenst worden verlengd.

 

 

SimonsVoss Technologies GmbH met het hoofdkantoor in Unterföhring bij München en een productie- en logistiek centrum in Osterfeld in Sachsen-Anhalt, behoort sinds september 2015 tot Allegion™ en is daarmee onderdeel van een mondiaal opererend netwerk. Sinds de marktintroductie in 1998 van haar digitale sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 heeft de onderneming de voorheen voornamelijk mechanisch georiënteerde markt van de sluittechniek technologisch vernieuwd. Inmiddels wordt ze beschouwd als een technologisch voorloper in Europa op het gebied van elektronische sluit- en toegangscontrolesystemen met batterijvoeding. Meer informatie: www.simons-voss.com

 

Over Allegion™

Allegion (NYSE: ALLE) is een wereldwijd pionier op het gebied van toegangscontrole met toonaangevende merken zoals CISA®, Interflex®, LCN®, Schlage®, SimonsVoss® en Von Duprin®. Met de focus op beveiliging rond deuren en toegang levert Allegion een breed scala aan oplossingen voor mensen en goederen in particuliere huishoudens, bedrijven, scholen en andere instellingen. Allegion realiseerde in 2018 een omzet van 2,7 miljard Amerikaanse dollar en is vertegenwoordigd in bijna 130 landen.

Perscontact

Gabriele Brendel
Marketing & PR Communication Team

SimonsVoss Technologies GmbH
Feringastraße 4
85774 Unterföhring, Deutschland
marketing-simonsvoss@allegion.com