Hoe een klant SimonsVoss doorzaagt

Eerst zien, dan geloven: regelmatig keren prospects onze producten  en organisatie binnenstebuiten.

Toegangscontrole is cruciaal voor je beveiliging en dus voor je business. Bovendien gaat je toegangssysteem lang mee en wil je dus een betrouwbare oplossing èn partner. Bij SimonsVoss hebben we een mooie klantenlijst opgebouwd. Als uitvinder van de elektronische sluiting zetten al vele jaren de toon in onze industrie en onze prospects en klanten horen graag onze ervaringen. Zeker de organisaties met een hoog veiligheidsprofiel dagen ons hierin flink uit.

Bewijs het. Dat is een simpele vraag, maar helaas voor ons niet altijd met een eenvoudig antwoord. Want veiligheid betekent dikwijls ook dat we niks over die ervaringen of en klanten mogen zeggen. Projecten waar we alles uit de kast trekken, mogen we vaak niet bij naam noemen. 

We lichten een tip van de sluier op. 

 

Toegangscontrole voor branches met verhoogd veiligheidsrisico

Wereldwijd bedienen we branches met een verhoogd veiligheidsrisico, bijvoorbeeld:

 • - Defensie
 • - Banken en andere financiële instellingen
 • - Nationale en internationale beveiligingsorganisaties
 • - Overheidsinstellingen
 • - Musea
 • - Petrochemische industrie
 • - Luchthavens
 • - Maritieme havens
 • - Kerncentrales
 • - en diverse andere  industrieën met een verhoogd veiligheidsrisico.

 

Voor toegangscontrolesystemen is er een aantal zaken dat de veiligheid van onze klanten beïnvloedt, zoals:

 • - De betrouwbaarheid van onze medewerkers
 • - De kwaliteit van onze organisatie
 • - En natuurlijk de kwaliteit en veiligheid van onze systemen (hardware, software, support)

 

Hoe voelt zo’n klant ons aan de tand?

 

Regelmatig lichten klanten onze producten, organisatie en processen volledig door 

Dagen of weken voorafgaand aan onze afspraak bij de klant leveren we een kopie van onze paspoorten in voor de screening. En ieder van ons heeft ook zijn ‘VOG’ geregeld, de ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ via het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

Om het terrein op te komen, vragen sommige klanten ons om vooraf ons kenteken door te geven. En op voorhand ontvangen we dikwijls al een geheimhoudingsverklaring ter ondertekening. Bij het pand aangekomen mogen we bij de entree onze tassen inleveren voor controle. Onze paspoorten worden gecontroleerd en na alle checks is het wachten tot de beveiliging ons ophaalt. Bij sommige organisaties zijn we nooit alleen, zelfs niet als je naar het toilet wilt: er is altijd iemand die je begeleidt in het pand.

Na de kennismakingsronde leggen we allereerst de financiële positie van onze onderneming bloot, overleggen de nodige documenten en lichten we onze processen en certificeringen toe. Doe je bijvoorbeeld zaken met kerncentrales in Europa, dan bepalen de VS een belangrijk deel van de beveiligingseisen. Daar moeten wij aan voldoen als we zaken willen doen. 

Hetzelfde geldt voor havens. Daar is de International Ship & Port Security Facility Code van toepassing. Vrachtwagens, schepen, personeel, en dus ook wij, moeten daaraan voldoen.  In de bouw, installatiebranche en sommige industrieën hebben we onze VCA-certificering nodig. De veiligheidsschoenen en helm liggen standaard achterin de auto.

 

Aanval met slijpschijf, boor en hamer

Ook onze producten worden natuurlijk vaak stevig getest. Soms zelfs met bruut geweld.

Onlangs leefde een team van zo’n ’top secret’ organisatie zich met zwaar gereedschap uit op onze elektronische sluitingen: slijpschijven, boormachines, hamers, steeds zwaarder materieel werd ingezet. Met de stopwatch hielden ze op de seconde nauwkeurig bij hoe lang de sluitingen het volhielden, keer op keer. Helaas, het was voor hun bijzondere toepassing nog niet genoeg. Pleister op de wonde was dat geen enkele leverancier deze hoge eisen aan bleek te kunnen. We waren de beste van de klas en alsnog niet geslaagd. 

 

Superjachten vervoeren èn beveiligen VIPs

Soms komen we in onverwachte branches, met bijzondere eisen, zoals de luxe scheepsbouw. We hadden er vooraf niet bij stilgestaan, maar het is natuurlijk logisch: superjachten vervoeren de rijksten der aarde. Beveiliging op het hoogste niveau is dan een absolute must. Bouwers van dergelijke schepen werken zeer vertrouwelijk en wij mogen ook tijdens de bouw niet het schip op. Vanwege privacy, veiligheid en bovendien extreme weersinvloeden zijn de eisen hier soms nog strenger dan bij banken. 

Natuurlijk is iedere klant anders en niet alles is zo streng beveiligd, maar een uitzondering is het zeker niet. Projecten kunnen bijzonder en groot zijn, soms met tienduizenden sluitingen en verschillende panden binnen één systeem. Maar ook een project met een enkel slot kan extreme eisen aan de veiligheid stellen.   

Hoe harder onze klanten ons doorzagen en hoe hoger de eisen, hoe harder we onze kennis, ervaring en oplossingen ontwikkelen. Daar plukken dus alle klanten de vruchten van.

 

______________

➡️ Wij zijn SimonsVoss Technologies
➡️ We maken veilig eenvoudig
➡️ Met hoogwaardige toegangstechnologie die je snel en eenvoudig installeert, integreert en beheert.

👁️‍🗨️ Vond je dit artikel interessant? Volg ons op Linkedin, connect, stuur een bericht of bel.

België: be-simonsvoss@allegion.com
Nederland: nl-simonsvoss@allegion.com
Telefoon: +31(0) 20 654 1882

 

Bel me alsjeblieft: