Werken in een netwerk – Onderneming in een netwerk. Digitale sluittechniek ondersteunt efficiënte organisatiestructuren.

Industriële ondernemingen hebben te maken met diverse uitdagingen. Zoals bijvoorbeeld voorschriften als IFS Food V6 of de nieuwe wetgeving gegevensbescherming 2018. Tijdelijk actieve projectteams, complexe hiërarchische structuren, bestaande tijdregistratiesystemen of het opnemen van verschillende gebouwen in een netwerk. Een digitaal sluitsysteem vereenvoudigt in tijden van globalisering en digitalisering veel aspecten.

 

Toegangscontrole en tijdregistratie voor de industrie.

Juist in industriebedrijven is het heel gewoon dat er veel verschillende toegangsrechten bestaan – bijvoorbeeld voor Ontwikkeling, Productie of Administratie. 

Daar komen vaak andere uitdagingen bij voor de toegangscontrole:

 • complexe hiërarchieën en meervoudige verantwoordelijkheden
 • hoogveiligheidszones als ontwikkelingslaboratoria of het directieniveau
 • tijdelijk toegang voor bezoekers, hulpkrachten, reinigingspersoneel
 • bestaande, andere organisatiesystemen, bijvoorbeeld voor de tijdregistratie en kantinegegevens
 • noodzaak van integratie van verschillende locaties in binnen- en buitenland

Voor al deze eisen biedt SimonsVoss een flexibele en geïntegreerde oplossing: onze cilinder met toegangscontrolefunctie protocolleert precies wie op welke moment een bepaalde ruimte heeft betreden. Bezoekers en hulpkrachten kunnen tijdelijk beperkte transponders of op de dag actuele pincodes voor pincodetoetsenborden ter beschikking gesteld worden.

Biometrische transponders zorgen voor extra beveiliging voor uitzonderlijk kwetsbare zones. Ook andere organisatiesystemen, zoals een tijdregistratie, kunnen via SmartRelais in het systeem worden opgenomen.  Ons draadloze WaveNet-netwerk verbindt verschillende locaties met elkaar. En zelfs uiterst complexe organisaties kunnen met de Locking System Management-software worden afgebeeld en geregeld.

Digitaal sluit- en toegangscontrolesysteem 3060 –
De voordelen op een rijtje.

 • Wereldwijd toonaangevende oplossing op de nieuwste stand van de
  beveiligingstechniek
 • Hoge investeringszekerheid en uitstekende efficiëntie
 • Stabiel, lage onderhoudsbehoefte
 • Eenvoudige bediening
 • Uitbreiding, resp. aanpassing bij lopend bedrijf van de inrichting mogelijk

 • Flexibel sleutelbeheer: rechten op elk gewenst moment verstrekken, wijzigen of intrekken
 • gebruikersrechten lokaal en tijdelijk beperken
 • verloren transponders of SmartCards worden met één muisklik geblokkeerd
 • bestaande SmartCards, zoals identiteitsbewijzen van studenten en scholieren zijn als 'digitale sleutel' bruikbaar

Mercedes-Benz München:
veiligheid onder een goed gesternte.

Het verkoopcentrum van Merceds-Benz in München is ontworpen als een multifunctioneel gebouw en een enorme beleving voor elke autofan. Met het Systeem 3060 voldoet hier ook het toegangsbeheer aan de hoogste normen voor kwaliteit en techniek.

Individueel voor 80 gebruikersgroepen.
Mercedes-Benz München heeft de toegangsrechten onderverdeeld in 80 gebruikersgroepen. Ze ontvangen dankzij het Systeem 3060 individuele toegangsrechten voor de vele verschillende zones van het gebouw. In plaats van meerdere sleutels per gebruiker, beschikt deze hier over één enkele transponder, speciaal voor hem of haar geprogrammeerd. Zo hebben de verantwoordelijken altijd het overzicht en kunnen bij veranderingen snel en gemakkelijk vanaf een centraal punt reageren. 
Via het SmartRelais 3063 kunnen ook slagbomen, liften en automatische poorten in het systeem worden opgenomen. Zo kan bijvoorbeeld een koerier door de poort of in de parkeergarage rijden, de lift bedienen, in het trappenhuis en naar de postkamer gaan – en dat alles met dezelfde transponder. Binnen amper twee maanden werden er in totaal 385 cilinders en 54 SmartRelais geïnstalleerd.

Roche Diagnostics:
innovaties in dienst van de gezondheid.

Bij Roche Diagnostics in Mannheim werken rond 7.000 medewerkers.  De exploitatie van de sluitsystemen van het areaal met 225 gebouwen is een fulltime opgave voor de verantwoordelijken. Een team van twee beheert en coördineert met het Systeem 3060 de doorgang van collega's, externe medewerkers en bezoekers bij binnen- en buitendeuren, inritten en poorten.

Efficiënt en veilig.
Bij een onderneming van dit formaat moet het toegangsbeheer efficiënt zijn en tegelijkertijd voor veiligheid zorgen. Dit werd bij Roche gerealiseerd met het Systeem 3060. Bij vaak gebruikte tussendeuren werd een SmartRelais ingezet. Een vrij programmeerbare besturing die functioneert als een elektrische deuropener en ook met de transponder wordt bediend. Via Smart Relais kunnen ook liften, slagbomen en poorten in het sluitsysteem 3060 worden opgenomen voor bediening met één enkele transponder. Een speciale variant schakelt bij Roche zelfs de alarminstallaties op scherp.
Naast de transponders maakt Roche ook gebruik van het PinCode-toetsenbord 3068. Hiermee kan een deur worden bediend met een code van vier tot acht tekens. Bijzonder handig bij de integratie van veel externe medewerkers die slechts in een bepaalde periode in de fabriek werken. In plaats van talloze transponders te verstrekken, wordt gewoon één keer per maand de code veranderd.

Brouwerij Beck & Co: 
de bewaker van de brouwkunst uit Bremen vertrouwt op SimonsVoss.

De brouwerij Beck in Bremen is de grootste Duitse exportbrouwerij. De succesformule: perfecte logistiek, een gedetailleerd brouwproces en de modernste uitrusting. Ook op het punt van de beveiliging en toegangscontrole wordt niets aan het toeval overgelaten. Daarom vertrouwt men op het Systeem 3060 van SimonsVoss.

Een toast op de veiligheid.
Op een oppervlak van ca. 13.000 m² is 12 miljoen liter bier opgeslagen voor distributie. De grootste uitdaging voor de verantwoordelijken is de beveiliging van alle buitendeuren. Want dagelijks verlaten ongeveer 250 trucks en 90 containers de brouwerij. Deze is verdeeld over 10 gebouwen, waarin in totaal 1.500 medewerkers in inzet zijn. Het Systeem 3060 is voor Beck een hele uitkomst: het is flexibel, betrouwbaar, weerbestendig en eenvoudig in de omgang. Centraal wordt vanaf één pc geregeld wie op bepaalde momenten bevoegd is aan specifieke deuren.
Een bijzonderheid is de koppeling van het systeem aan het bestaande systeem voor inbraakalarm. Daarvoor is de VdS-gekeurde blokslotfunctie van SimonsVoss bestemd. Deze bestaat uit een scherpschakel-unit en diverse deactiverings-units. Dit verhindert dat iemand onopzettelijk toegang krijgt bij een ingeschakelde alarminstallatie – zodat lastig en kostbaar vals alarm wordt vermeden.