Toegangscontrole – bij voorkeur digitaal

Digitaal openen en sluiten hebt u ongetwijfeld al vaker in uw dagelijks leven meegemaakt. Of u nu met één druk op de knop uw auto opent, met een magneetkaart de parkeergarage verlaat of op reis uw hotelkamer binnengaat. In al deze gevallen vindt de toegangscontrole digitaal plaats – en redelijk vanzelfsprekend. Waarom zou u de digitale mogelijkheden dus niet ook op andere plaatsen gebruiken?

Zoals u aan de genoemde voorbeelden al kon zien, is toegangscontrole bovendien een breed begrip dat verder gaat dan puur het openen van deuren, zoals bij een slagboom van de parkeergarage. Wanneer u nu denkt aan deuren, slagbomen en verschillende ingangen, zou het toch handig zijn, wanneer u in plaats van een groot aantal 'analoge' sleutels uw toegangsrechten in een medium bij u had. Hier komt de digitale toegangscontrole in beeld.

 

Uw voordelen als de toegangscontrole digitaal is

Neem afscheid van de zware, rinkelende sleutelbos en ga in de toekomst voor een digitaal sluitmedium als een transponder of een SmartCard. In dit medium kunt u de verschillende toegangsrechten opslaan en de toegangscontrole in de toekomst beduidend eenvoudiger regelen. Want waarom zou u nog veel sleutels meesjouwen als toegangscontrole ook digitaal kan?

Digitale systemen leveren u nog veel meer voordelen op. Wanneer u bijvoorbeeld eens pech hebt en u ondanks alle voorzichtigheid uw sleutel – of uw digitale sluitmedium – verliest, is er weinig te vrezen: een verloren sluitmedium kan eenvoudig in de software geblokkeerd worden – snel en digitaal. De veiligheid van de toegangscontrole is dus in korte tijd weer hersteld, zonder dure vervanging van sloten en het vervaardigen van nieuwe sleutels.

 

Digitale toegangscontrole – flexibel en individueel

Zoals we al zeiden: bij de digitale toegangscontrole kan een digitaal sluitmedium meer dan één toegangsautorisatie opslaan. Dat betekent ook dat u het probleemloos kunt individualiseren. Wordt er bijvoorbeeld in een bedrijf een digitale toegangscontrole ingezet, dan kan worden vastgelegd dat een medewerker toegang krijgt tot de hoofdingang, het eigen kantoor en de materiaalruimte. Wanneer hij of zij bijvoorbeeld in de IT werkt, is ook toegang mogelijk tot de serverruimte. Zelfs voor externe dienstverleners kunnen sluitmedia worden aangemaakt. Als voorbeeld noemen we hier de leverancier die goederen naar het magazijn brengt. Deze persoon kan een sluitmedium krijgen dat uitsluitend bestemd is voor opslag. Indien gewenst kan dit zelfs op een bepaalde tijd worden vastgelegd door bijvoorbeeld te zeggen dat de levertijden van 8 tot 10 uur en het sluitmedium in de toegangscontrole alleen voor deze tijd geprogrammeerd zijn.

Wanneer u de toegangscontrole digitaal regelt, kunt u bovendien snel en flexibel reageren wanneer er veranderingen optreden. Niet alleen het blokkeren van een sluitmedium gaat snel, maar ook het verstrekken van nieuwe toegangsrechten. Is bijv. een collega ziek of op vakantie, dan kan de bevoegdheid voor zijn/haar taken in de toegangscontrole snel worden verstrekt – met een paar muisklikken en zonder vervanging van het sluitmedium. Zo kunt u op elk moment flexibel reageren.

 

Inrit van een ondergrondse garage
Digitale toegangscontrole bij een bedrijfsingang

Veiligheid staat bij de toegangscontrole voorop

Juist bij de digitale toegangscontrole voldoet het sluitsysteem aan strenge eisen op het gebied van beveiliging. De mogelijkheid om kwijtgeraakte sluitmedia snel te blokkeren, hebben wij u al voorgesteld, maar er zijn nog andere veiligheidsrelevante voordelen. Ook in het lopende bedrijf zijn er voordelen, zoals de DoorMonitoring in realtime. Het systeem kan de status van de geïntegreerde deuren controleren, zodat u snel kunt zien of een deur open of afgesloten is. Bij 'verdachte gebeurtenissen', wanneer bijv. een deur lang openstaat of een onbevoegde toegangspoging werd gedaan, kunt u zich per SMS of e-mail laten informeren om de toegangscontrole in het oog te houden.

 

Mocht u interesse hebben

Wij helpen u graag verder wanneer het erom gaat de toegangscontrole digitaal te regelen. Samen bepalen wij uw individuele veiligheidsbehoefte en vinden wij het juiste sluitsysteem.